Ten Hag: Dat was ook de opdracht die ik bij mijn aanstelling meegekregen heb

Ten Hag: "Dat was ook de opdracht die ik bij mijn aanstelling meegekregen heb"

Gepubliceerd: dinsdag 4 september 2018 om 23:02di 04-09-2018 om 23:02

Erik ten Hag is geen moment bang geweest voor een ontslag. De Ajax-trainer kende een flitsende start in Europa, al begon hij wel matig aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. 

"Na Sturm Graz waren we gekwalificeerd voor Europees voetbal. Dat was ook de opdracht die ik bij mijn aanstelling meegekregen heb. Daaraan voldeed ik", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. "Ik was niet gelijk bang voor m'n baan. Zo denk ik sowieso al niet. Ik probeer iedere dag het optimale uit de spelers en het team te halen. Ik hou me niet zo bezig met randzaken. Dat soort beslissingen zijn niet aan mij. Ik heb vertrouwen in m'n aanpak. Dat is ook gebleken."

Dat Ajax zich gekwalificeerd heeft voor Europees voetbal en ook in de competitie goed draait, is een bevestiging dat zijn plan van aanpak werkt. "Je moet ergens in geloven. Het team moet in elkaar geloven. Dit zijn bevestigingen. Tegen Standard Luik hebben we dat gerealiseerd. Van daaruit kun je verder."

"Tegen Standard viel een aantal dingen op de goede plek. Daar kon je zien dat de spelers het vertrouwen in de speelwijze omarmden. Dat was voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws