Presentatie lekt uit: Feyenoord City moet 30 miljoen bezuinigen op stadion

Presentatie lekt uit: Feyenoord City moet 30 miljoen bezuinigen op stadion

05-09-2018 07:31
111

Feyenoord City moet dertig miljoen euro bezuinigen op het nieuwe stadion. De projectleiding meldde eerder nog dat de nieuwe Kuip 'positief beoordeeld' is, maar uit een interne presentatie blijkt dat de ambities niet realistisch zijn.

Dat is een week geleden bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst. Daarvan heeft het NRC geluidsopnames in bezit. De verwachte bouwkosten vallen hoger uit, waardoor Feyenoord City dertig miljoen euro moet bezuinigen op het ontwerp van het onderkomen. Het stadion kost in totaal zo'n 366 miljoen.

Wedden

Meer odds

Financieel directeur Carl Berg gaf bovendien toe dat de horeca-inkomsten en het aantal verwachte bezoekers van wedstrijden en rondleidingen te hoog is ingeschat. Dat is gebleken uit een intern onderzoek van International Stadia Group. Op dat punt is Feyenoord City 'iets te optimistisch' geweest, aldus Berg.

Verder is er nog niet genoeg eigen vermogen bijeengesprokkeld. "Daar zijn we ook nog maar net mee gestart, vanaf juni", vertelt Berg. Voor het stadion is een banklening van ongeveer 250 miljoen euro en 200 miljoen eigen vermogen nodig, zegt hij. Vooralsnog is alleen bekend dat de gemeente 40 miljoen euro verstrekt.

Berg wil tegenover het NRC niet ingaan op gerichte vragen. Hij stelt 'een beetje geschokt' te zijn dat de presentatie is uitgelekt. Aanstaande donderdag vergadert de Rotterdamse gemeenteraad over de bouwplannen.