'Wat de bondscoach van deze stap vindt? Ik ga ervan uit dat hij het goed vindt'

'Wat de bondscoach van deze stap vindt? Ik ga ervan uit dat hij het goed vindt'

05-09-2018 08:02
14

Kevin Strootman groeide in vijf jaar AS Roma uit tot publiekslieveling. Enkele dagen voor het verstrijken van de transferdeadline maakte de 28-jarige Oranje-international plots de overstap naar Olympique Marseille.

"Op een gegeven moment komt er een periode waarin het gevoel bij een andere club beter is. Ik had het deze zomer ook niet verwacht. Het is ook niet zo dat het al heel lang speelde. Maar toen kwamen de clubs eruit, sprak het verhaal van Marseille mij erg aan en is het heel snel gegaan", reageert Strootman in De Telegraaf.

Strootman gaat in Frankrijk weer samenwerken met Rudi Garcia. "De trainer ken ik al en dat geeft een heel goed gevoel. Je weet nooit van tevoren wat er nog met een trainer (zijn positie, red.) kan gebeuren, maar hij heeft me naar Roma gehaald en nu naar Marseille. Dat is speciaal voor mij en geeft vertrouwen."

Strootman overlegde vooraf niet met bondscoach Ronald Koeman. "Wat de bondscoach van deze stap vindt? Hij heeft me vooral gevraagd hoe de club beviel. Ik ga ervan uit dat hij deze goed vindt. Ook dit is een topcompetitie", stelt de middenvelder.