NEC mengt zich in discussie en hekelt 'gedrocht': 'Voetbal staat niet bovenaan'

NEC mengt zich in discussie en hekelt 'gedrocht': 'Voetbal staat niet bovenaan'

05-09-2018 09:54
71

Na FC Twente en Sparta heeft ook NEC forse kritiek geuit op de KNVB. Technisch directeur Remco Oversier van de Nijmegenaren vindt het onbegrijpelijk dat de Keuken Kampioen Divisie doorgaat tijdens de interlandperiode.

De discussie laait deze week weer hoog op. "De KNVB heeft de bevoegdheid hierop in te grijpen. Nu gaat commercie boven een eerlijke competitie", zegt Oversier in de Gelderlander. "Daardoor krijg je dit soort chaotische situaties. Er wordt continu geroepen in Nederland dat het voetbal bovenaan staat. Maar we hebben het afgelopen jaar in de interlandperiodes ervaren dat het niet zo is."

De KNVB beriep zich in een verklaring al op eerder gemaakte afspraken. Een jaar geleden stemden alleen MVV en NEC tegen. Degradanten Sparta, Roda JC en FC Twente hadden nog geem stem. Oversier noemt 'het gedrocht' slecht voor het Nederlandse voetbal. "We hebben meerdere keren gewaarschuwd dat er mogelijk clubs degradeerden met veel internationals."

"Die hebben net als NEC dan problemen", vervolgt de technisch directeur. "Dat gaat de competitie beïnvloeden of je het nu wilt of niet. Dat moet je nooit toelaten. We zijn de ezel die zich voor de tweede keer stoot aan dezelfde steen. Ongelooflijk."

Lees ookKNVB verbiedt Drommel in actie te komen voor FC Twente