UEFA denkt aan afschaffen 'uitdoelpunt-regel': 'We gaan er kritisch naar kijken'

UEFA denkt aan afschaffen 'uitdoelpunt-regel': 'We gaan er kritisch naar kijken'

05-09-2018 14:03
51

Coaches van Europese topclubs hebben bij de UEFA gevraagd om kritisch te kijken naar het hanteren van 'uitdoelpunten' in Europese wedstrijden. Daarnaast willen de coaches dat de transferwindows in de grote competities allemaal tegelijk sluiten.

"De coaches denken dat het maken van uitdoelpunten niet meer zo moeilijk is als in het verleden", aldus UEFA-competitiedirecteur Giorgio Marchetti tegenover de BBC. "Ze vinden dat er kritisch naar gekeken moet worden en dat gaan wij ook doen."

Bij de jaarlijkse meeting waren onder meer Jose Mourinho (Manchester United), Unai Emery (Arsenal), Massimiliano Allegri (Juventus), Julen Lopetegui (Real Madrid), Carlo Ancelotti (Napoli) en Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) aanwezig. Ook Arsene Wenger schoof aan bij de bijeenkomst.

Volgens de coaches werkt de regel contraproductief. Hoewel het uitploegen stimuleert aan te vallen, moedigt het thuisspelende teams juist aan om verdedigend te spelen om zo een tegentreffer te voorkomen.

Wat betreft de transferwindow hopen de coaches dat meer landen het voorbeeld van Engeland volgen. Dat betekent dat de transferwindow al sluit voor het begin van de competitie.