Kroos zet Duitse teamgenoot op zijn nummer: 'Guardiola heeft hetzelfde probleem'

Kroos zet Duitse teamgenoot op zijn nummer: 'Guardiola heeft hetzelfde probleem'

05-09-2018 19:42
29

Leroy Sané ontbrak op het WK in Rusland, maar keert voor de interlands met Frankrijk en Peru terug in de selectie van Duitsland. Toni Kroos laat zich desondanks kritisch uit over de houding van de aanvaller van Manchester City.

Sané werd afgelopen weekend nog buiten de selectie gehouden door City-manager Pep Guardiola en daar lijkt Kroos zich niet over te verbazen. "Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een speler van wereldklasse", begint de spelverdeler van Real Madrid nog positief tegenover Duitse media. "Maar ik heb het gevoel dat hij er continu aan herinnerd moet worden dat hij zoveel potentie heeft."

Wedden

Meer odds

"Er moet een manier gevonden worden waarop hij het uiterste uit zichzelf haalt", vervolgt Kroos. "Soms krijg je het gevoel dat het hem niet uitmaakt of hij wint of verliest. Dat is zijn lichaamshouding, ik weet niet of het daadwerkelijk zo is."

"Als hij presteert, is hij absoluut een wapen voor ons. Hij heeft de kwaliteiten", aldus Kroos. "Hij was vorig seizoen fantastisch voor City, maar Guardiola heeft momenteel hetzelfde probleem met hem. Hij probeert het beste uit hem te halen."