Sneijder wil vluchtelingen helpen met opbrengsten van Oranje-afscheidswedstrijd

Sneijder wil vluchtelingen helpen met opbrengsten van Oranje-afscheidswedstrijd

05-09-2018 21:18
57

Wesley Sneijder heeft bijzondere plannen voor de opbrengsten van zijn Oranje-afscheidswedstrijd tegen Peru van donderdagavond. De 34-jarige spelmaker, ambassadeur van de Cruyff Foundation, hoopt een Cruyff Court op het Griekse eiland Lesbos te bouwen.

Op Lesbos leven veel slachtoffers die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten. "Juist hier zouden kinderen een veilige speelplek zo goed kunnen gebruiken", motiveert de geboren Utrechter zijn plannen in gesprek met De Telegraaf. "Zij leven in onmenselijke omstandigheden en hebben het echt nodig om even gewoon kind te kunnen zijn."

Sneijder is al langere tijd samen met zijn vriend Johnny de Mol bezig met het project. De recordinternational zou het 'het allermooiste vinden', wanneer het de twee lukt om een voetbalveld in een vluchtelingenkamp te realiseren. Sneijder roept de Oranje-fans op om tijdens de wedstrijd tegen Peru voor extra donaties te zorgen. Donateurs kunnen terecht op de site www.cruyffcourtwesleysneijder.org."