'Tagliafico profiteert van afwezigheid Messi en wordt aanvoerder van Argentinië'

'Tagliafico profiteert van afwezigheid Messi en wordt aanvoerder van Argentinië'

05-09-2018 22:30
88

Ajacied Nicolas Tagliafico zal tijdens de komende interlandperiode de aanvoerdersband van het Argentijnse nationale team dragen. Diverse media in Zuid-Amerika melden dat de 26-jarige linksback het aanvoerderschap van de afwezige Lionel Messi overneemt.

Voormalig AZ-doelman Sergio Romero leek de gedoodverfde vervanger van Messi. De sluitpost van Manchester United behoort echter niet tot de definitieve selectie voor de oefenwedstrijden tegen Guatemala en Colombia. Volgens onder meer TyC Sports en de Argentijnse versie van Marca betekent dit dat Tagliafico, in ieder geval voor de komende twee wedstrijden, wordt benoemd tot nieuwe aanvoerder van de Albiceleste.

Argentinië gaat na het weinig succesvolle WK in Rusland een nieuw tijdperk tegemoet. Lionel Scaloni nam het stokje over van de ontslagen Jorge Sampaoli en haalde de bezem door de selectie. Onder meer Gonzalo Higuain, Angel Di Maria, Nicolas Otamendi en Sergio Agüero hebben geen oproep ontvangen. Messi kondigde zelf aan dat hij de oefenwedstrijden over zou slaan, terwijl recordinternational Javier Mascherano zijn interlandcarrière beëindigde.

Argentinië speelt in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september (Nederlandse tijd) thuis tegen Guatemala. Vier dagen later reist men af naar Colombia.