De Mos hoopt voor De Jong en wijst op PSV-flops: Zit soms ook tegen

De Mos hoopt voor De Jong en wijst op PSV-flops: "Zit soms ook tegen"

06-09-2018 06:56
15

Aad de Mos juicht het toe als PSV besluit om van John de Jong (foto links) de nieuwe technisch manager te maken. De Jong bekleedt die functie nu op interim-basis na het vertrek van Marcel Brands naar Everton.

Onder leiding van De Jong haalde PSV meerdere aanwinsten naar Eindhoven, waaronder Eríck Gutíerrez en Aziz Behich. "Ik denk dat hij het wel in zijn vingers heeft", laat De Mos weten aan het Eindhovens Dagblad. "Hij zal zelf moeten beslissen of hij het ook echt wil, maar voor PSV lijkt het me geen groot issue."

De Mos benadrukt dat De Jong meer in de schijnwerpers komt te staan als hij de nieuwe technische man van PSV wordt. Dat maakt het vak 'niet altijd makkelijk', zegt hij. "Sommige spelers die je haalt, doen het prima, maar het zit soms ook tegen. Brands heeft veel dingen goed gedaan, maar ook weleens voetballers gekocht, die het uiteindelijk niet redden."

De Mos noemt er twee. "Kijk naar Adam Maher en voorlopig Luckassen. En zo'n kwestie als die van de geblesseerde spits Maxi Romero wordt ook een beetje verbloemd door de mooie resultaten van nu. Het is opmerkelijk en misschien ook wel gewoon pech dat het zolang duurt voor zo'n dure speler iets heeft laten zien."

De 41-jarige De Jong pakte drie maanden geleden de taken van Brands over en is even op een korte vakantie gaan. Daarna zal volgens het ED snel duidelijk worden of hij definitief wordt aangesteld door PSV.