Lof voor 'ouderwetse' Sneijder: Zie ik Memphis Depay niet meer doen

Lof voor 'ouderwetse' Sneijder: "Zie ik Memphis Depay niet meer doen"

Gepubliceerd: donderdag 6 september 2018 om 07:03do 06-09-2018 om 07:03

Het afscheid van Wesley Sneijder betekent ook voor NOS-verslaggever Bert Maalderink het einde van een tijdperk. Hij was nog maar net de vaste Oranje-volger toen de middenvelder in 2003 debuteerde.

"Het is ongelooflijk dat Nederland zo'n voetballer heeft gehad", zegt Maalderink op de website van de NOS. "Hij was de aanjager van een heel sterke generatie. Zo'n generatie hebben we misschien nooit gehad en zullen we nooit meer krijgen. Als zulke spelers er zijn, neem je het voor kennisgeving aan, maar maar als ze weg zijn, besef je pas hoe goed ze waren."

"Samen met Sven Kramer is Sneijder voor mij de prettigste sporter om te interviewen", vervolgt Maalderink. "Hij staat nooit op de rem en heeft geen dubbele agenda. Sneijder is vanaf het begin heel open. Ook voordat hij heel groot was. Hij zegt gewoon wat hij vindt." Een interview weigeren, zoals Robin van Persie rond zijn transfer van Arsenal naar Manchester United, zou Sneijder niet doen. "Hij staat je altijd te woord."

Ook de voetbalhumor van de oud-Ajacied zal gemist worden, denkt Maalderink. "Sneijder is wel van het leedvermaak, maar niet op een gemene manier. De ouderwetse voetbalhumor. Niet meer echt van deze tijd. Zie ik Memphis Depay niet meer doen. In de groep van het WK van 1974 zou hij wat dat betreft niet hebben misstaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws