'Ajax dweept met Frenkie de Jong, maar die is volledig opgeleid door Willem II'

'Ajax dweept met Frenkie de Jong, maar die is volledig opgeleid door Willem II'

06-09-2018 07:45
140

Met Vurnon Anita haalde Willem II de twintigste oud-Ajacied binnen in de laatste 25 jaar. Hij voegt zich bij Aras Özbiliz, Damil Dankerlui, Adrie Koster en Gery Vink. Het 'Ajax van het Zuiden' doet zijn bijnaam eer aan, beseft Co Adriaanse.

"Er zijn wel wat zaken die daar aanleiding voor geven. Tot Ajax naar de beurs ging, hadden beide clubs een vergelijkbare structuur", zegt Adriaanse in het Brabants Dagblad. "Bovendien willen ze allebei graag verzorgd, aanvallend voetbal spelen, liefst met drie aanvallers. En ze hebben allebei een goede jeugdopleiding gehad."

Wedden

Meer odds

"Bij Willem II is dat onderbroken door de samenwerking met RKC, maar nu is het gelukkig weer zelfstandig. En Ajax dweept wel zo met Frenkie de Jong, maar die is natuurlijk volledig opgeleid door Willem II", benadrukt Adriaanse, die zelf ook een verleden heeft bij beide clubs. In 1999 eindigde Willem II onder zijn leiding als tweede, terwijl Ajax zesde werd. "Ajax werd toen het Willem II van het Noorden genoemd, haha."

Van Peter Année hoeft het niet, het etiket 'Ajax van het Zuiden'. Het 85-jarige clubicoon van Willem II vindt de verschillen tussen Ajax en Willem II minstens zo groot als de overeenkomsten. "Kijk alleen maar naar de erelijst. En ze hebben in Amsterdam veel meer kapitaal en ook vaak arrogantere jongens."