Nieuws over bezuiniging bereikt gemeenteraad: uitleg over rapport Feyenoord City

Nieuws over bezuiniging bereikt gemeenteraad: uitleg over rapport Feyenoord City

06-09-2018 13:38
96

Feyenoord City blijft de gemoederen ook in de Rotterdamse gemeenteraad bezighouden. De Partij voor de Dieren wilde het rapport van ISG over het businessplan inzien, maar dat werd tegengehouden. Dat meldt RTV Rijnmond.

In het rapport noemde ISG het businessplan van Feyenoord City 'haalbaar en weloverwogen'. Die informatie deelde wethouder Visser met de gemeenteraad. Vervolgens lekte via het NRC echter uit dat Feyenoord dertig miljoen euro moet bezuinigen op het ontwerp. Die informatie uit het rapport was niet gedeeld met de gemeenteraad.

"De gemeente Rotterdam gaat voor 40 miljoen aan aandelen in dit project zitten. Dan vind ik het een voorwaarde dat de gemeenteraad op de hoogte wordt gehouden van hoe het er voor staat. Maar nu moeten wij weer een debat aanvragen voor openbaarmaking, terwijl de wethouder dat eigenlijk zelf moet doen", zegt raadslid Ruud van der Velden van de PvdD.

De coalitiepartijen hielden donderdagochtend een debat over het onderwerp tegen. "Wij willen het debat voeren als alle informatie op tafel ligt", stelt Co Engberts van de PvdA. Die informatie is er in oktober als de wethouder een tussenrapportage over het project geeft aan de raadscommissie. Van der Velden noemt het 'diep triest', dat het debat werd gedwarsboomd.

Wethouder Visser zegde wel toe dat ISG het rapport komt toelichten in de gemeenteraad.