Ziyech vol vertrouwen richting rest van seizoen: 'Zijn voetballend zo veel beter'

Ziyech vol vertrouwen richting rest van seizoen: 'Zijn voetballend zo veel beter'

06-09-2018 14:07
144

Hakim Ziyech heeft er alle vertrouwen in dat Ajax in de Champions League hoge ogen gaat gooien. Volgens de Marokkaanse middenvelder moet het mogelijk zijn om de groepsfase te overleven.

Ajax zit in een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene. "Een prachtige groep natuurlijk, vooral met Bayern München, maar eigenlijk zijn alle tegenstanders mooi", aldus Ziyech in gesprek met Voetbal International. "En vol kansen. Met deze selectie moeten we in staat zijn te overwinteren in de Champions League."

Dat Ajax zich via drie voorrondes wist te plaatsen voor het miljardenbal verbaasde Ziyech niet. "Het grote verschil is dat we veel meer van elkaar eisen", vergelijkt hij het huidige Ajax met vorig jaar. "We hebben meer ervaring, daardoor een betere mix, en meer kwaliteit in de groep. Het niveau is omhooggegaan, dat merk je elke dag. Tadic, Blind, Frenkie de Jong die weer fit is, noem maar op. Alles valt op zijn plek."

Ziyech wil daarom kampioen worden, de beker pakken en een ronde verderkomen in de Champions League. "Ik denk dat we dat als team ook uitstralen. We knokken met z'n allen, voor elkaar, pakken ook allemaal vuile meters, geven niet op, en zijn voetballend zo veel beter."