In het kort: Doemscenario dreigt voor Jong Oranje, Navas ontevreden in Madrid

In het kort: Doemscenario dreigt voor Jong Oranje, Navas ontevreden in Madrid

06-09-2018 22:53
13

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Frankrijk en Duitsland spelen gelijk
Duitsland heeft het thuisduel met Frankrijk om de Nations League gelijkgespeeld. Beide ploegen hielden elkaar op 0-0. Bij Frankrijk was Alphonse Areola de grote uitblinker. Hij voorkwam meerdere keren een Duits doelpunt. Zondag speelt Frankrijk thuis tegen het Nederlands elftal.

Doemscenario dreigt voor Jong Oranje
Jong Oranje dreigt voor de derde keer op rij het EK mis te lopen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi speelde op bezoek bij Engeland met 0-0 gelijk, waardoor Oranje de overige drie duels moet winnen om nog kans te maken op een plek bij de beste nummers twee. Dinsdag speelt de ploeg thuis tegen Schotland.

Navas niet blij in Madrid
Keylor Navas is niet blij met de huidige gang van zaken bij Real Madrid. Afgelopen weekend heeft Thibaut Courtois zijn debuut gemaakt voor de Koninklijke en zodoende lijkt Navas uitgekeept bij Real. Diario Eduardo Inda, journalist van het Costa Ricaanse radiostation OK, beweert dat Navas aan de club heeft laten weten in januari te willen vertrekken als hij geen speeltijd krijgt in de Champions League. Zo lijkt een wintertransfer voor Navas, die drie jaar op rij de Champions League won met Real, niet uitgesloten.
 
Kuyt en Kromkamp behalen UEFA A-diploma
Zowel Dirk Kuyt als Jan Kromkamp heeft zijn UEFA A-diploma behaald. Beide oud-voetballers zijn door het behalen van deze licentie bevoegd om als trainer/coach actief te zijn in het amateurvoetbal en de beloftencompetitie betaald voetbal. Daarnaast mogen ze als assistent-trainer actief zijn in het betaalde voetbal. Kuyt is momenteel de coach van Feyenoord onder 19, Kromkamp bekleedt eenzelfde functie bij Go Ahead Eagles. Naast Kuyt en Kromkamp hebben ook Patrick Pothuizen en Cedric van der Gun hun diploma behaald.