Oranje blijft Johan Cruijff Arena trouw en verlengt samenwerking met vier jaar

Oranje blijft Johan Cruijff Arena trouw en verlengt samenwerking met vier jaar

06-09-2018 18:08
166

Het Nederlands elftal blijft de komende jaren zijn interlands afwerken in de Johan Cruijff Arena. De directie van het Amsterdamse stadion maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de samenwerking met de KNVB voor vier jaar wordt verlengd.

De thuisbasis van Ajax heeft echter niet het alleenrecht op interlands van Oranje. Het Nederlands elftal zal ook De Kuip aandoen voor kwalificatiewedstrijden en vriendschappelijke interlands. Of de nationale ploeg ook 'kleinere' stadions als het Philips Stadion, het Abe Lenstra Stadion, de Grolsch Veste en De Galgenwaard gaat aandoen voor oefeninterlands, is niet duidelijk.

De Johan Cruijff Arena is donderdagavond het decor van Nederland-Peru, de afscheidswedstrijd van recordinternational Wesley Sneijder. Het betekent interland nummer 64 in de Arena, die in 1996 voor het eerst een wedstrijd van het Nederlands elftal huisvestte. Op zaterdag 13 oktober zal de 65ste Oranje-wedstrijd in de Arena plaatsvinden. Dan staat de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland op het programma.