Zenuwachtige Sneijder ontgroend door De Boer: Wes, houd nou eens je kop

Zenuwachtige Sneijder ontgroend door De Boer: "Wes, houd nou eens je kop"

06-09-2018 18:32
42

Oranje-recordinternational Wesley Sneijder zette in het voorjaar van 2003 zijn eerste stappen bij het Nederlands elftal. De toen achttienjarige spelmaker wist zich met zijn zenuwen geen raad toen hij voor het eerst werd geselecteerd, vertelt hij aan FOX Sports.

Sneijder zat plotseling tussen zijn jeugdidolen als Edwin van der Sar, Edgar Davids, Clarence Seedorf en de gebroeders De Boer. Tijdens het avondeten durfde de debutant nauwelijks iets te zeggen. "Ik was alleen maar naar mijn bord aan het staren. Na het diner zei Frank de Boer tegen mij: Wes, houd nou eens je kop. Je zit me de oren van mijn kop te lullen. Dan wil je onder de tafel wegzakken... Maar ja, dat is voetbalhumor. Verder hebben ze me fantastisch opgevangen."

De toenmalige Ajacied wist echter snel carrière te maken in Oranje. Zijn grote doorbraak vond plaats in november 2003, toen het elftal van Dick Advocaat zich plaatste voor het EK in Portugal na een 6-0 zege op Schotland. "Van der Sar kwam naar me toe: ik ga met de trainer praten, want je moet gewoon spelen." Sneijder leidde vervolgens met zijn 1-0 de galavoorstelling tegen Schotland in. "Vier assists en een goal... Dan voel je je meteen onsterfelijk. Ik voelde alsof ik aan het vliegen was."

Donderdagavond speelt Sneijder tegen Peru zijn 134ste en laatste interland. De oefeninterland in de Johan Cruijff Arena begint om 20.45 uur.