'PSV-aanwinst helpt uitgekleed Jong PSV een handje en kan debuteren in Nederland'

'PSV-aanwinst helpt uitgekleed Jong PSV een handje en kan debuteren in Nederland'

07-09-2018 07:28
98

De Duitse PSV-aanwinst Marlon Frey kan vrijdagavond zijn debuut in het betaalde voetbal maken, vermoedt het Eindhovens Dagblad. De vlak voor de transferdeadline vastgelegde middenvelder behoort tot de wedstrijdselectie van Jong PSV, dat op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht.

Wellicht zal ook Ramon Pascal Lundqvist meedoen met de ploeg van trainer Dennis Haar. Eerste elftalspelers Dante Rigo en Maxi Romero zijn ook jong genoeg om in de Keuken Kampioen Divisie te mogen spelen, maar kampen met blessures. Volgens het ED wordt Romero over twee weken weer op de groepstraining hervat, terwijl het herstel van Rigo iets langer in beslag zal nemen.

De beschikbaarheid van Frey en Lundqvist is een opsteker voor Haar, die veel spelers moet missen vanwege interlandverplichtingen. Afgelopen week had hij veertien spelers tot zijn beschikking tijdens de trainingen. "In de groep is dat nu verder geen thema", stelt Haar echter. "We gaan het doen met de mannen die we aan boord hebben en hebben veel zin om een wedstrijd te spelen. Enkele spelers die normaal gesproken niet meteen aan bod komen, hebben nu een kans op speeltijd en kunnen die gelegenheid met twee handen aangrijpen."

De wedstrijd tussen de Utrechtse en Eindhovense beloften vindt plaats op trainingscomplex Zoudenbalch en begint om 20.00 uur.