Gemeente verbiedt amateurwedstrijd: 'Vijf losse tegels en verkeerde dug-outs'

Gemeente verbiedt amateurwedstrijd: 'Vijf losse tegels en verkeerde dug-outs'

07-09-2018 08:27
19

Zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen hoopte dit weekend tegen SC Genemuiden het nieuwe kunstgrasveld in gebruik te nemen. Die wedstrijd gaat echter niet door, omdat de gemeente de nieuwe mat niet goed heeft gekeurd.

"Het gaat erom dat de puntjes op de i worden gezet. De verwachting is dat de oplevering voor de volgende thuiswedstrijd wel kan worden goedgekeurd. Maar het is ontzettend jammer voor de club ACV en de supporters dat het zaterdag niet door kan gaan", laat woordvoerder Martin de Bruin van de gemeente Assen aan het Dagblad van het Noorden. "Zo is wat tegelwerk niet in orde en staan de dug-outs niet goed gepositioneerd ten aanzien van de middenlijn."

Bas Reinds van leverancier Domo Sports Grass is echter des duivels. "Er moeten zo'n vijf tegels worden goedgelegd. Dat is zo gebeurd. Voor de rest ligt er een prachtig nieuw kunstgrasveld", laat hij weten aan de regionale krant. Volgens Reinds is er nog tijd genoeg om voor zaterdag de tekortkomingen rondom het veld weg te werken. "De beslissing om de wedstrijd af te gelasten is van de zotte." Het bedrijf zal echter niets doen aan de plaatsing van de dug-outs. "Dat is de eigen schuld van de gemeente. Die moet dat zelf maar oplossen."

De wedstrijd tussen ACV en SC Genemuiden zal volgens DvhN vermoedelijk in november worden ingehaald.