Hoge verwachtingen van jonge Ajax-verdediger: 'Wordt niveau Gerard Piqué'

Hoge verwachtingen van jonge Ajax-verdediger: 'Wordt niveau Gerard Piqué'

07-09-2018 09:52
49

Willy Dullens heeft veel vertrouwen in de prestaties van Ajax en PSV in de Champions League. De oud-international geniet van de Europese optredens van de Nederlandse topclubs.

"En geloof me, ze kunnen allebei door in de Champions League. Ook PSV, ja", zegt Dullens in Voetbal International. "Dat elftal zit fysiek en mentaal geweldig in elkaar. Ik geniet van een jongen als Jorrit Hendrix. Tegen Barcelona moet hij straks maar één ding doen: zich vastbijten in Messi. En ik heb heel veel vertrouwen in Mark van Bommel. Het inzicht dat hem groot maakte als speler, zal van hem ook een wereldtrainer maken. Ben ik zeker van."

Bij Ajax geniet Dullens, rapporteur voor De Telegraaf, vooral van Frenkie de Jong. "De eerste keer dat ik hem zag spelen, was met Ajax tegen NEC. Ik gaf hem een 8, een cijfer dat ik zelden of nooit uitdeel. Mijn vriend Sjakie Swart belde me direct op: 'Doe dat nou niet, hij is nog veel te jong'. Maar ik zei: Sjakie, hij was met afstand de beste van het veld. Een betere speler gaat er bij Ajax heel lang niet komen. Soms vind ik De Jong nog wat nonchalant, maar geloof me: hij wordt zo goed als Iniesta."

Ook Perr Schuurs voorspelt hij een grote toekomst. "Die wordt van het niveau Gerard Piqué. Perr moet alleen wat meer kerel worden. Hij is te lief, dat kan niet in Amsterdam. Laatst zag ik hem met Jong Ajax spelen tegen Roda JC. Telkens als hij achterin de bal had, gaf hij die af aan de verdediger naast hem. Ik heb hem een sms gestuurd: Perr, jíj moet de bal hebben, jíj moet indribbelen, jíj moet bepalen wat er gebeurt. Dit wil ik nooit meer zien. Perr is een echte prof. Hij is heel blij met mijn tips."