Vitesse-huurling Musonda hoopt op topclub: 'Voor jonge spelers moeilijk daar'

Vitesse-huurling Musonda hoopt op topclub: 'Voor jonge spelers moeilijk daar'

07-09-2018 12:22
33

Vitesse huurt dit seizoen de 21-jarige Charly Musonda. De Belg hoopt in de Eredivisie veel minuten te gaan maken. Eerder speelde Musonda op huurbasis voor Betis Sevilla (Spanje) en Celtic (Schotland).

"Nu ben ik hier bij Vitesse. Dit is beter voor mij. Ik zit in een fase dat ik moet spelen, mezelf moet amuseren op het veld en tonen wat ik kan", vertelt de jongeling tegenover Omroep Gelderland. "Er is geen betere plaats dan hier in de eredivisie", stelt de Belg, die bij Chelsea nog tot medio 2022 onder contract staat. Volgens de offensieve middenvelder past de Nederlandse speeltijd goed bij hem. "Het is mijn soort voetbal met veel voetbal over de grond. Attractief. Ik kan hier veel leren en kan niet wachten om te gaan spelen. Spanje en Nederland zijn landen waar ik goed pas."

Volgens Musonda beschikt hij over een 'winnaarsmentaliteit'. "Die mentaliteit wil ik hier ook brengen. In de toekomst ga ik bij een grote club spelen, misschien wordt dat Chelsea. Nu is het voor jonge spelers moeilijk daar. Ze hebben oudere spelers met veel internationale ervaring die 500 matches achter hun naam hebben."

Bij Chelsea had Musonda nog even contact met Marco van Ginkel over Vitesse. "Hij is een goede speler maar heeft nu weer problemen met zijn knie. Ik ben blij dat hij hier heeft gespeeld waardoor ik iets meer weet over de verwachtingen."