'Advocaat mogelijk op weg naar FC Utrecht: club en trainer zwijgen in alle talen'

'Advocaat mogelijk op weg naar FC Utrecht: club en trainer zwijgen in alle talen'

07-09-2018 16:34
48

Bij FC Utrecht begint men langzaam maar zeker te geloven in de komst van Dick Advocaat. Dat meldt het het Algemeen Dagblad. Ook De Telegraaf en Voetbal International maken melding van de wederzijdse belangstelling.

Vrijdag pakte FOX Sports uit met het nieuws dat Advocaat in beeld is als opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong. Dat blijkt geen losse flodder, want ook het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International schrijven er inmiddels over. In en rond de Galgenwaard groeit het geloof in de komst van Advocaat, aldus het AD.

Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, wil een grote naam met veel ervaring en een Nederlands paspoort voor de groep zetten. In dat profiel past de zeventigjarige Advocaat, die clubloos is sinds de degradatie van Sparta. De Hagenaar voelt op dit moment niet de behoefte om in te gaan op de toenemende geruchtenstroom, terwijl Utrecht er ook het zwijgen toe doet.

Advocaat moet Utrecht dit seizoen naar de play-offs om Europees voetbal leiden. Hij is niet op zoek naar een nieuwe club, maar hield de deur wel op een kier de laatste tijd. Mocht Advocaat toehappen, dan tekent hij waarschijnlijk een contract tot het einde van het seizoen. Mogelijk kan hij ook een assistent meenemen naar de Domstad.

Voordeel is dat Utrecht in de buurt van de huidige woonplaats van Advocaat ligt. De voormalige bondscoach heeft naar verluidt nog geen aanbieding ontvangen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Op dit moment nemen Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys de honneurs waar in Utrecht.