'Vertrokken FC Twente-talent in de problemen: tot 1 januari niet speelgerechtigd'

'Vertrokken FC Twente-talent in de problemen: tot 1 januari niet speelgerechtigd'

07-09-2018 18:59
40

Dean Huiberts verruilde de jeugdopleiding van FC Twente voor die van PEC Zwolle, maar zal nog even moeten wachten op zijn debuut in het blauw-wit. De neef van AZ-directeur Max Huiberts zal tijdens dit kalenderjaar niet meer in actie mogen komen.

De jonge middenvelder heeft dit seizoen al een officiële wedstrijd namens FC Twente O19 gespeeld, bericht TC/Tubantia. Bovendien ligt de overschrijvingstermijn in de leeftijdscategorie voor Huiberts op 15 juni. Die deadline was dus allang verstreken, nadat de controleur plotseling naar PEC verhuisde.

Huiberts is in elk geval tot 1 januari 2019 niet speelgerechtigd in officiële wedstrijden van PEC, maar de kans lijkt klein dat hij in de tweede seizoenshelft wél in actie gaat komen. Hiervoor zou PEC een opleidingsvergoeding van zeven ton aan FC Twente moeten betalen, maar het ligt volgens TC/Tubantia niet in de lijn der verwachting dat de Tukkers dit gaan doen. Huiberts zou het seizoen nog af kunnen maken bij een amateurclub, maar heeft daarvoor wel toestemming van de KNVB nodig.