Promes: Jullie gaan nooit beseffen hoe groot ik was bij Spartak

Promes: "Jullie gaan nooit beseffen hoe groot ik was bij Spartak"

07-09-2018 20:13
62

Quincy Promes was bij Spartak Moskou een grote meneer, maar bij Oranje kwam hij slechts bij vlagen uit de verf. De aanvaller hoopt voor het Nederlands elftal net zo belangrijk te worden als voor Spartak, waar hij nu niet meer onder contract staat. 

"Jullie gaan nooit beseffen hoe groot ik was bij Spartak", vertelt Promes, tegenwoordig speler van Sevilla, aan de Volkskrant. "Dat is tussen mij en de Russen. Ik heb in het Nederlands elftal nog steeds niet laten zien wat ik in Rusland heb laten zien. Maar het gaat beter de laatste tijd. Ik werk keihard. We bouwen een nieuwe generatie, we slaan een nieuwe weg in. Het wordt een goede groep."

Oranje-captain Virgil van Dijk vindt dat de toekomst van het Nederlands elftal er rooskleurig uitziet. Hij ziet Oranje 'uitstekende stappen' maken. "Iedereen speelt op het hoogste niveau en krijgt meer ervaring bij grotere clubs."

"Uiteindelijk is het zaak op elkaar ingespeeld te raken en alles te weten van elkaar. Langzaamaan willen we naar een vast elftal. We willen zo snel mogelijk weer toernooien halen en Nederland trots maken."