Go Ahead blijft maar winnen, Drenthe eist hoofdrol op bij Sparta, kater Jong PSV

07-09-2018 21:57
64

Go Ahead Eagles mag zich nog steeds de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen na winst op FC Volendam. Ook Sparta wint opnieuw. Jong PSV heeft een zure nasmaak overgehouden aan het duel met Jong FC Utrecht.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0
Go Ahead Eagles is met drie overwinningen flitsend aan het nieuwe seizoen begonnen en gaf die start vrijdagavond een uitstekend vervolg. De club uit Deventer was ook tegen FC Volendam de baas en zegevierde met maar liefst 3-0. Twee goals werden al voor de rust gemaakt. Orhan Džepar maakte na dertien minuten 1-0. 26 minuten later verdubbelde Jaroslav Navrátil de score.

Volendam probeerde er in de tweede helft nog wat van te maken, maar Go Ahead gooide het duel al vroeg in het slot. Cultspits Thomas Verheydt bracht de stand op 3-0, wat de definitieve nekslag voor Volendam betekende. Go Ahead gaat met twaalf punten uit vier duels aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie.

Sparta - FC Eindhoven 2-0
Sparta had het lang lastig tegen FC Eindhoven, maar laat in de tweede helft werden de drie punten alsnog veiliggesteld. Het bleef lang 0-0 op Het Kasteel, maar Royston Drenthe brak twintig minuten voor tijd de ban. Een paar minuten later liet Adil Auassar het Sparta-publiek nóg een keer juichen met de 2-0. De ploeg van Henk Fraser staat na vier duels op negen punten.

Jong FC Utrecht - Jong PSV 3-2
Jong FC Utrecht heeft Jong PSV een grote kater bezorgd. De beloftenploeg van de Eindhovenaren leek in Utrecht weg te komen met een punt, maar in blessuretijd sloeg Nick Venema hard toe: 3-2. Utrecht nam na 23 minuten spelen de leiding via Jeredy Hilterman, maar die schade werd al snel gerepareerd door Ramon Pascal Lundqvist.

Venema maakte tien minuten na de pauze de 2-1. Daar bleef het lang bij, tot twintig minuten voor tijd. Door de goal van Matthias Verreth hoopte Jong PSV met een punt te vertrekken uit Utrecht, maar Venema zorgde in extremis voor een grote tegenvaller.

SC Cambuur - RKC Waalwijk 2-0
SC Cambuur heeft RKC Waalwijk de tweede nederlaag van het seizoen bezorgd. De ploeg van Fred Grim verloor in Leeuwarden met 2-0. Over de overwinning viel niets te zeggen. Cambuur was de hele wedstrijd beter en nam al na acht minuten de leiding via Karim Rossi. In de 57e minuut maakte Justin Mathieu 2-0. Cambuur staat nu op een keurige tweede plek en heeft slechts twee punten minder dan koploper Go Ahead.