'Mogelijk snel akkoord tussen Utrecht en Advocaat: twijfel over eigen assistent'

'Mogelijk snel akkoord tussen Utrecht en Advocaat: twijfel over eigen assistent'

08-09-2018 07:59
46

De signalen dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van FC Utrecht wordt, winnen met de dag aan kracht. Het Algemeen Dagblad houdt nog een slag om de arm, maar De Telegraaf laat tussen de regels door weten dat de oud-bondscoach een dienstverband in De Galgenwaard best ziet zitten.

Nadat Advocaat vorig seizoen degradeerde met Sparta, zette hij zijn trainerscarrière op een laag pitje en ging hij als analist voor Veronica aan de slag. Volgens het AD staat de zeventigjarige Hagenaar echter nog open voor 'iets leuks', zoals een dienstverband tot het einde van het seizoen bij de club, waarvoor hij als speler nog actief was. De krant vraagt zich echter af of clubeigenaar Frans van Seumeren en directeur voetbalzaken Jordy Zuidam Advocaat over kunnen halen.

De Telegraaf daarentegen sluit niet uit dat FC Utrecht tijdens de huidige interlandperiode al tot een akkoord komt met Advocaat. De ex-bondscoach zou eind december al in beeld zijn geweest als mogelijke opvolger van Erik ten Hag, die net naar Ajax was vertrokken. Advocaat had ook een aanbieding van een niet nader genoemde Premier League-club op zak, maar koos voor Sparta. Mogelijk boekt FC Utrecht ruim een half jaar na dato wél succes.

Eigen assistent
Een mogelijk heet hangijzer is het meenemen van een extra assistent, wat voor de Haagse routinier gebruikelijk is. Cor Pot fungeerde bij Zenit Sint-Petersburg als rechterhand van Advocaat, terwijl ook Zeljko Petrovic (bij Sunderland en het nationale elftal van Servië) en Mario Been (bij Fenerbaçe) in het recente verleden met De Kleine Generaal meegingen. FC Utrecht heeft echter het vertrouwen uitgesproken in het duo Ricky Kruys-Marinus Dijkhuizen, dat na het ontslag van Jena-Paul de Jong de honneurs waarneemt. Of de club een extra assistent-trainer kan en wil toevoegen aan de technische staf, is nog niet duidelijk.

Lees ook: 'Advocaat mogelijk op weg naar FC Utrecht: club en trainer zwijgen in alle talen'