Oranje-basisklant Vormer: 'Ik moet mezelf soms even uitdagen. Heb ik nodig'

Oranje-basisklant Vormer: 'Ik moet mezelf soms even uitdagen. Heb ik nodig'

08-09-2018 08:27
39

Ruud Vormer is razendsnel carrière aan het maken bij Oranje. De dertigjarige middenvelder van Club Brugge werkte eind mei pas zijn eerste interland af en lijkt zondag in de basis te staan tegen wereldkampioen Frankrijk.

De geboren Noord-Hollander wil zich echter niet laten intimideren door directe tegenstanders als Paul Pogba en Blaise Matuidi. "Vroeger had ik dat wel, nu niet meer. Ik ben dertig, hè", vertelt de Belgische Gouden Schoen-winnaar aan Trouw. "Als ik bij de selectie van het Nederlands elftal zit en een wedstrijd mag spelen, dan ben ik al een heel blij man. Zo sta ik erin."

Wedden

Meer odds

Hoewel hij de dertig inmiddels al gepasseerd is, blijft Vormer zich ontwikkelen als voetballer. "Dat heb ik af en toe wel nodig. Ik moet mezelf soms even uitdagen." Als speler van het Nederlands elftal kan hij wat dat betreft zijn hart ophalen, heeft de blonde middenvelder inmiddels ondervonden. "Bij Club Brugge heb je wat meer tijd, hier bij Oranje zit er meteen een tegenstander in je rug. Daar moet ik aan wennen."

Lees ook: ''Hele slimme' Blind behoudt zijn basisplek, De Jong en Pröpper worden beloond'