Arsenal-verdediger moest Twitter verwijderen: Ik werd uitgescholden voor 'lesbo'

Arsenal-verdediger moest Twitter verwijderen: "Ik werd uitgescholden voor 'lesbo'"

08-09-2018 18:18
31

Arsenal-back Hector Bellerin was vorig seizoen de gebeten hond bij een deel van de eigen aanhang. De 23-jarige Spanjaard kende een vormcrisis, maar werd ook bekritiseerd door de fans vanwege zijn haar en de manier waarop hij zich kleedde.

Bellerin heeft zelfs zijn Twitter-account moeten verwijderen, vertelt hij aan The Times. "Ik werd uitgescholden voor 'lesbo', vanwege mijn lange haar. En er waren nog meer homofobe uitlatingen, die soms echt te ver gingen. Meestal gebeurde het online, maar ik hoorde het ook wel eens in de stadions", aldus de geboren Catalaan. "Ik heb geleerd om met die kritiek om te gaan, maar je wordt er natuurlijk wel door beïnvloed."

De rechtsback realiseert zich dat hij geen typische profvoetballer is en dat hij daardoor geldt als makkelijk 'slachtoffer'. "Het probleem is dat mensen een duidelijk idee hebben van hoe profvoetballers moeten zijn, hoe ze zich moeten gedragen en waar ze over moeten praten. Ik wijk een klein beetje af van die norm, waardoor ik een mikpunt word. Dit zou voor mij en anderen een reden kunnen zijn om me anders voor te doen dan en dat is gevaarlijk."