'Ajax wees twee clubs de deur: bod van vijftig miljoen op De Jong afgewezen'

'Ajax wees twee clubs de deur: bod van vijftig miljoen op De Jong afgewezen'

09-09-2018 08:09
99

Ajax heeft deze zomer twee aanbiedingen voor Frenkie de Jong afgewezen. Dat claimt althans El Mundo Deportivo zondag. FC Barcelona en Tottenham Hotspur zouden zich de voorbije transferperiode in Amsterdam hebben gemeld.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax weigerde de kersverse Oranje-debutant evenwel te verkopen. Voor aanvang van het seizoen nam Eric Abidal namens Barça al contact op met Overmars. De Spaanse kampioen legde een bod neer van 25 à dertig miljoen euro.

Later in de transferperiode waagde ook Tottenham een poging. Zelfs de Engelse aanbieding van liefst vijftig miljoen was niet genoeg om Ajax overstag te laten gaan. De Amsterdammers hielden voet bij stuk en lieten het sportieve boven het financiële prevaleren, aldus MD. Beide clubs blijven De Jong in de gaten houden en hopen op een deal voor volgend seizoen.

Barça wil voorkomen dat andere Europese grootmachten zoals Manchester City en Paris Saint-Germain zich in de strijd mengen. Mundo Deportivo schreef donderdag al dat Ajax in de toekomst minimaal vijftig miljoen lijkt te kunnen verdienen aan de middenvelder.