'Engelse clubs hebben enorm veel spijt en willen snel terug naar 'oude' deadline'

'Engelse clubs hebben enorm veel spijt en willen snel terug naar 'oude' deadline'

09-09-2018 11:12
32

Clubs uit de Premier League hebben gigantisch veel spijt van hun keuze om de zomerse transfermarkt eerder te sluiten. Op korte termijn moet die beslissing worden teruggedraaid. Met dat nieuws pakt The Sun zondag groot uit. 

In 2017 werd er bewust voor gekozen om enkele dagen voor de competitiestart géén inkomende transfers meer toe te staan. Concreet betekende dat deze zomer dat de transferdeadline op de middag van 9 augustus viel. Voorheen was dat altijd 31 augustus om middernacht, net als in vrijwel alle andere toplanden in Europa. 

Met terugwerkende kracht spreken Premier League-clubs nu van een 'complete ramp', weet The SunOp korte termijn staat er een vergadering gepland waarin het terugdraaien van de afspraak wordt besproken. Minimaal vijftien van de twintig clubs uit de Premier League moeten akkoord gaan met het voorstel om inderdaad terug te keren naar de oude opzet. 

Vooral de grootmachten in Engeland voelden zich deze zomer klaarblijkelijk 'machteloos'. Nadat de transferwindow in Engeland na 9 augustus al was gesloten, konden grote clubs uit bijvoorbeeld Spanje nog wél nieuwe spelers aantrekken. 

De ingekorte transferperiode weerhield diverse clubs er overigens niet van om flink met geld te smijten. De duurste transfer kwam op naam van Chelsea. The Blues betaalden circa 80 miljoen euro voor doelman Kepa (foto).