Van der Vaart geniet: 'Ik zag Tete ook kijken: dat kan helemaal niet'

Van der Vaart geniet: 'Ik zag Tete ook kijken: dat kan helemaal niet'

09-09-2018 21:46
18

Rafael van der Vaart is tijdens de rust van Frankrijk-Nederland mild voor de mannen van bondscoach Ronald Koeman. Frankrijk zocht met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op, maar was voor rust vele malen sterker, vindt de NOS-analist.

Vooral Kylian Mbappé viel in de smaak bij Van der Vaart. "Die is eigenlijk niet te verdedigen. Zo goed, zo snel en ook zo veel controle." De tienersensatie van Paris Saint-Germain leidde een kans voor Lucas Hernández door de complete Oranje-verdediging open te rijten met een steekpass. "Ik zag Kenny Tete ook kijken: dat kan helemaal niet."

Oranje stelde daar één gevaarlijk moment tegenover: Georginio Wijnaldum leek door te kunnen breken, maar liet de bal van zijn voet af springen. "Hoe is het mogelijk dat hij het bij het Nederlands elftal niet voor elkaar krijgt?", vraagt Van der Vaart zich hardop af. "Ik weet zeker dat hij zo'n bal bij Liverpool wel zou maken. Maar hij zou wel niet veel vertrouwen hebben." Basisdebutant Frenkie de Jong loopt juist over van vertrouwen, vindt de linkspoot van Esbjerg fB. "Hij speelt gedurfd, heeft schijt aan alles en vraagt elke bal."