Koeman geniet van 'geweldig groot Oranje-talent': 'Dat is een enorme kwaliteit'

Koeman geniet van 'geweldig groot Oranje-talent': 'Dat is een enorme kwaliteit'

10-09-2018 14:58
60

Frenkie de Jong staat er goed op bij Ronald Koeman. De bondscoach maakt de kersverse Oranje-international ook na het verlies tegen Frankrijk (2-1) een groot compliment.

"Frenkie is een geweldig groot talent. Zijn flair is een enorme kwaliteit", wordt Koeman geciteerd door De Telegraaf. Ook in gesprek met FOX Sports laat de bondscoach merken dat hij dik tevreden is. "Ik heb genoten van zijn spel. Die flair had hij al vanaf het begin van de wedstrijd."

De Jong kreeg tegen Frankrijk de voorkeur boven Kevin Strootman, die negentig minuten op de bank zat. "Wat de situatie van Strootman is? Hij is Oranje-speler en er is concurrentie op zijn positie. Ik heb heel veel goede middenvelders. De ontwikkeling van Frenkie de Jong gaat dermate hard dat hij de voorkeur krijgt."

Na Frankrijk - Nederland werd De Jong ook geprezen in het buitenland. Zelf reageerde hij nuchter. "Ik speel zoals ik altijd speel, dat lijkt me logisch. Voor mensen die mij nog nooit gezien hebben, is dat misschien verbijsterend. Maar als ik een keer slecht speel, zeggen ze dat ik te veel loop."