In het kort: Portugal verslaat Italië, geweldige comeback van Turkije

In het kort: Portugal verslaat Italië, geweldige comeback van Turkije

10-09-2018 23:19
23

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Portugal verslaat Italië
Portugal heeft het eerste UEFA Nations League-duel in winst omgezet. In eigen land werd een pover Italië met 1-0 opzij gezet. De ploeg van Roberto Mancini mocht van geluk spreken dat de eerste helft zonder tegengoals werd uitgespeeld, maar in de tweede helft ging het alsnog mis. Al snel na de theepauze werd het 1-0 door André Silva, die in minuut 48 Gianluigi Donnarumma kansloos liet. Daar bleef het bij. Drie dagen geleden begon Italië de Nations League met een 1-1 gelijkspel tegen Polen.

Geweldige comeback van Turkije
Zweden leek Turkije eenvoudig over de knie te leggen, maar stapte na negentig minuten met een behoorlijke kater van het veld. Door een geweldige comeback zegevierden de Turken met 2-3. Zweden kwam via een frommelgoal van Isaac Thelin halverwege de eerste helft op voorsprong. Vlak na de rust werd het 2-0 door een fantastisch afstandsschot van Viktor Claesson. 

Vlak daarna deed Turkije via Hakan Calhanoglu iets terug, waardoor het duel toch weer spannend werd. Zweden leek de winst over de streep te trekken, maar in de absolute slotfase zorgde spits Emre Akbaba met twee treffers voor een grote stunt: 2-3.

Losse verkoop groepsfase Champions League
Wie nog een kaartje wil bemachtigen voor de Champions League-groepswedstrijden van Ajax, moet dinsdag scherp zijn. De losse verkoop van de tickets start op dinsdag 11 september om 10.00 uur. De verwachting is dat de tickets, net als de passe-partouts, razendsnel zullen uitverkopen. Wie in het bezit is van een passe-partout kan geen losse tickets meer kopen, bovendien kun je maar één ticket per seizoenskaart/lidmaatschap/club card kopen.
 
Arias voorlopig niet inzetbaar voor Atletico Madrid
Santiago Arias heeft een ribblessure overgehouden aan de wedstrijd van Colombia tegen Venezuela. De verdediger moest zich in de 92ste minuut van het met 1-2 gewonnen duel laten vervangen door Helibelton Palacios. Atlético Madrid heeft via de officiële kanalen laten weten dat Arias inmiddels een CT-scan heeft ondergaan: zijn rib is gebroken. Het is nog niet bekend hoe lang de oud-PSV'er niet inzetbaar is voor de Madrilenen.
 
Saint-Étienne bevestigt overlijden oud-jeugdspeler
De Franse Ligue 1-club AS Saint-Étienne heeft via de officiële kanalen bevestigd dat oud-jeugdspeler William Gomis is overleden. De 19-jarige verdediger is zondagavond doodgeschoten met een Kalashnikov in La Seyne-sur-Mer, een voorstad van Toulon. Naast Gomis overleed ook een 14-jarige jongen. Gomis speelde vier jaar bij Saint-Étienne en kwam vorig seizoen tot 18 wedstrijden in het B-team. Deze zomer werd zijn contract ontbonden, nadat Gomis aangaf niet verder te willen als amateur. Opvallend is dat ook Gomis' broer enkele weken geleden is overleden bij een schietpartij.