Breaking news

Löw kondigt vertrek aan: Duitsland moet na 15 jaar op zoek naar nieuwe bondscoach

Barazite erkent: Als de kans zich voordoet, wil ik graag terug naar FC Utrecht

Barazite erkent: "Als de kans zich voordoet, wil ik graag terug naar FC Utrecht"

Gepubliceerd: maandag 10 september 2018 om 19:45ma 10-09-2018 om 19:45

Nacer Barazite vervolgt zijn loopbaan bij het Al-Jazira van trainer Marcel Keizer, zo werd twee weken geleden bekend. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt 28-jarige Arnhemmer dat hij niet per se heeft gekozen voor het geld.

Waarom El-Jazira?
"De club toonde al in een vroeg stadium interesse en de trainer (Keizer, red.) wilde me graag hebben. Hij heeft veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. Daarnaast is Al-Jazira gewoon een grote club, ondanks dat weinig mensen de club goed zullen kennen in Europa."

Was de Eredivisie een optie deze zomer?
"Ik heb drie hele mooie jaren gehad in de Eredivisie en heb daarna met volle overtuiging gekozen voor de stap naar het buitenland. Ik heb me deze zomer niet gefocust op een terugkeer naar Nederland, al hadden we het zeker overwogen als een mooie club zich had gemeld."

Wat zou zo'n mooie club zijn?
"Als de kans zich voordoet, dan zou ik uiteraard terug willen keren naar FC Utrecht. Ik heb daar een supertijd gehad."

Vorig jaar verliet je Utrecht voor Yeni Malatyaspor, maar in Turkije belandde je op een zijspoor. Waar ging het mis?
"Ik werd gehaald als grootverdiener. De trainer wilde me heel graag, maar hij ging na vijf wedstrijden weg. Vanaf dat moment speelde ik minder. Uiteindelijk wilde de club gaan bezuinigen en dan spelen er andere dingen mee dan voetbal."

Al-Jazira is alweer je negende club. Zie jezelf als een clubhopper?
"Daar ben ik niet zo mee bezig. Ik heb drie jaar bij Utrecht, vier jaar bij Arsenal, één jaar bij Austria Wien en tweeënhalf jaar bij AS Monaco gezeten. Ik speelde op mijn zeventiende in het eerste van Arsenal en op mijn achttiende zo'n veertig wedstrijden voor Derby County. In elf jaar tijd kan dus veel gebeuren."

Speelt geld een belangrijke rol in je keuze voor Al-Jazira?
"Nee, het is niet de grootste motivatie. Toen ik naar Monaco ging zeiden mensen precies hetzelfde tegen me, maar ik geloofde in het project en dat is ook uitgekomen. Hetzelfde geldt voor Al-Jazira. In Abu Dhabi ligt een mooi project in het verschiet en daar wil ik deel van uitmaken."

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws