Reiziger: Dit hoort niet in een professionele omgeving. Amateuristisch

Reiziger: "Dit hoort niet in een professionele omgeving. Amateuristisch"

10-09-2018 23:06
58

Michael Reiziger herhaalt dat hij het een slechte zaak vindt dat Jong Ajax veertien spelers moest missen vanwege interlandverplichtingen. De trainer van de beloftenploeg noemt het 'amateuristisch'.

Reiziger gaf zowel voor als na de wedstrijd aan dat hij met moeite elf man op de been kon krijgen. "Dat was echt heel moeilijk", zei hij na afloop van de 0-1 overwinning op Jong AZ tegen NH. "Dat hoort niet zo te zijn. Op het laatste moment hebben we vier spelers van Onder 19 kunnen krijgen. Als die zaterdag in waren gevallen had ik ze ook niet op kunnen stellen, want dit was twee dagen later. Dit hoort niet in een professionele omgeving. Amateuristisch."

Gelukkig voor Reiziger pakte Jong Ajax de volle buit, maar overtuigend was het niet. "Zij wilden minimaal gelijkspelen, dus gaven maximaal druk. Ze gingen wat opportunistischer spelen en namen meer risico in de opbouw. Daar hadden wij niet meteen een antwoord op. Het is gewoon een goed voetballende ploeg die rustig aan de bal is en de vrije man kan vinden. Wat dat betreft was het een leuke wedstrijd."