Kraay jr.: 'Die jongens verdienen tussen de 1800 en 2400 euro bruto per maand'

Kraay jr.: 'Die jongens verdienen tussen de 1800 en 2400 euro bruto per maand'

10-09-2018 23:53
41

Hans Kraay jr. is enthousiast over de knappe prestatie van TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Klaas Wels staat na vier wedstrijden verrassend op de vierde plek én laat leuk voetbal zien. Afgelopen zaterdag werd er zelfs gewonnen op bezoek bij FC Twente (1-2). 

"Ze zijn alle goede spelers kwijtgeraakt. Ze zijn het hele middenveld kwijtgeraakt aan Go Ahead Eagles, ze zijn de spitsen kwijtgeraakt, de doelman kwijtgeraakt en halen een paar spelertjes op", zegt Kraay jr. bij Veronica Inside.

Kraay jr. weet dat de spelers van TOP voor profbegrippen bijzonder weinig betaald krijgen. "Dat mag ook eens een keer gezegd worden, want iedereen denkt dat voetballers miljonair worden, maar die jongens verdienen daar tussen de 1800 en 2400 euro bruto per maand. Ze trainen acht keer in de week. Dat kan dus ook in het betaalde voetbal."

Bij FC Den Bosch, dat sinds kort in handen is van Kakhi Jordania, wordt beter betaald. "Daar zit een partij geld, dat wil je niet weten", zegt Kraay jr.. "Danny Holla heeft daar ook in een keer getekend. Ze hebben daar zes verschillende nationaliteiten, tien buitenlandse spelers en als er twee keer niet gewonnen wordt komen er nog een stuk of vier bij."