Trots op debuut: 'Grote doel blijft Oranje halen en belangrijker worden voor PSV'

Trots op debuut: 'Grote doel blijft Oranje halen en belangrijker worden voor PSV'

11-09-2018 07:50
46

Donyell Malen past zich makkelijk aan bij PSV, dat hem een jaar geleden overnam van Arsenal. De negentienjarige aanvaller steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

"Ik ben een stuk sterker en beter geworden en heb stappen gemaakt, dat zeker", zegt Malen in het Eindhovens Dagblad. "Als voetballer kan het nooit snel genoeg gaan en wil je altijd nog meer. Dat wil ik ook uitstralen. Op mijn debuut bij Jong Oranje ben ik trots, maar het grote doel blijft om Oranje te halen en bij PSV belangrijker te worden. Dat is wat ik voor ogen heb en daar ga ik voor."

PSV-trainer Mark van Bommel zei een paar weken geleden dat Malen een speler is die voorin na bijvoorbeeld 60 of 70 minuten iets extra's kan brengen, als de backs van de tegenstander vermoeid beginnen te raken. "Mooi om te horen", reageert de aanvaller. "Het is in de omgang een fijne man, waar je veel van kunt leren omdat hij het goed kan vertellen en jarenlang in de absolute top heeft gespeeld."

"Ik voel ook dat er bij PSV vertrouwen is in mij. Als er vanaf de aftrap een beroep op me wordt gedaan, wil ik het ook laten zien. Dit seizoen maak ik tot nu toe wel in alle wedstrijden minuten en heb ik een volgende stap gezet."