Tuchel heeft meer goed nieuws na Frankrijk-debuut: Aréola verdringt Buffon

Tuchel heeft meer goed nieuws na Frankrijk-debuut: Aréola verdringt Buffon

11-09-2018 09:36
23

Alphonse Aréola lijkt de keepersstrijd met Gianluigi Buffon bij Paris Saint-Germain in zijn voordeel te beslissen. Trainer Thomas Tuchel stelt dat de 25-jarige doelman uit de eigen jeugdopleiding op poleposition ligt.

"Ik heb mijn keuze gemaakt, maar die is nog niet definitief", zegt Tuchel tegen RMC Sport. "Alphonse ligt wat mij betreft op poleposition. Hij komt uit de eigen opleiding. PSG betekent alles voor hem en hij wil zich absoluut bewijzen. We moeten trots zijn op spelers als hij, die de ziel van PSG vertegenwoordigen en de club een gezicht geven."

Buffon begon de eerste drie wedstrijden nog in de basis, maar daarna nam Aréola het stokje over. "Deze keuze moet gerespecteerd worden. Buffon is een legende, het idool van Alphonse", aldus Tuchel. "Het zijn twee sterke persoonlijkheden. Ik weet zeker dat Gigi hem helpt. Buffon is niet zomaar een speler op de bank, maar iemand die elke dag een enorme invloed heeft op het team."

Aréola maakte afgelopen week zijn debuut voor Frankrijk, omdat Hugo Lloris geblesseerd is. Hij hield tegen Duitsland de nul (0-0) en won met de wereldkampioen met 2-1 van het Nederlands elftal.

Zie ookOngelooflijk: Aréola raakt de lat met zijn voet voor Frankrijk-Nederland