FC Twente reageert op wangedrag fans bij reanimatie: 'Het is onacceptabel'

FC Twente reageert op wangedrag fans bij reanimatie: 'Het is onacceptabel'

11-09-2018 11:15
93

FC Twente heeft in een reactie laten het gedrag van enkele supporters 'onacceptabel' te vinden. De supporters verstoorden de reanimatie van een FC Twente-fan direct na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss van afgelopen zaterdag.

Gelukkig is de reanimatie geslaagd en maakt de 78-jarige die door de hartstilstand werd getroffen het naar omstandigheden goed, zo melden FC Twente en de politie. Voor Twente is daarmee de kous echter niet af. "Voor ons is het onacceptabel dat veiligheidspersoneel van onze club en het aanwezige ambulancepersoneel gehinderd werden door enkele personen", aldus de club in een reactie tegenover Tubantia. "Het verbaast ons dat dit is gebeurd. We hebben helaas vaker met reanimeren in en om het stadion te maken gehad en dit gedrag nooit geconstateerd. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met het slachtoffer."

Nadat stewards de supporters op afstand probeerden te houden zodat het ambulancepersoneel hun werk kon doen, ging het mis. "Een klein groepje supporters gedroeg zich erg vervelend", zei steward Stephan eerder tegen Tubantia. "Ze riepen dat ze hun trein moesten halen en dat we niets stonden te doen. Ik kookte van woede. Nu ik het vertel krijg ik opnieuw kippenvel."

Politiewoordvoerder Frank Brouwer erkent dat het gedrag van de fans enorm storend moet zijn geweest. "Zo'n noodsituatie maakt natuurlijk een enorme indruk, maar de reanimatie zelf is er niet door gehinderd. De stewards hebben een cordon gevormd en een vrouwelijke supporter heeft meteen hartmassage toegepast. Dat is later overgenomen door ambulancepersoneel."

Dankzij het adequate optreden van betrokkenen heeft de man het overleefd. "Onze collega's waren ook snel ter plekke om voor een veilige werkplek voor de hulpverleners te zorgen. Dat daarbij door een klein clubje mensen nare dingen zijn geroepen, dat zijn ze wel gewend. Dat gebeurt zo vaak", aldus Brouwer.