Overmars heeft 'grappig verhaal' over komst De Jong: Anderhalf jaar te laat

Overmars heeft 'grappig verhaal' over komst De Jong: "Anderhalf jaar te laat"

11-09-2018 13:02
160

Ajax heeft Frenkie de Jong 'anderhalf jaar te laat' overgenomen van Willem II. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zei dat maandagavond tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. Ajax contracteerde kersvers Oranje-international De Jong in de zomer van 2015. 

Overmars kwam maandag aan het woord tijdens Ajax Kick Off, georganiseerd voor zakelijke contacten van Ajax. De ontdekking en de latere overstap van De Jong naar Amsterdam betitelde Overmars volgens Ajax Showtime als een 'grappig verhaal'. 

"Ik ging kijken naar Oranje O16 in Arnhem. Het was 2012 en Frenkie zat op de bank. Hij viel in en na de wedstrijd geef je dan een cijfer. Bij Frenkie deed ik dat ook. Ik gaf hem een goed cijfer en met Frenkie in mijn achterhoofd ging ik weer terug naar huis."

"Ik vergat hem niet, maar we hebben hem anderhalf jaar te laat gekocht. Dit kwam doordat we het binnen de organisatie niet eens konden worden over hem." De Jong werd in 2015 overgenomen van Willem II. Daarna speelde hij nog kort in Tilburg. Sinds afgelopen seizoen is de middenvelder basisspeler bij Ajax.