'Financieel drama' voor Roda JC-doelman: 'Amper tien procent van m'n salaris'

'Financieel drama' voor Roda JC-doelman: 'Amper tien procent van m'n salaris'

11-09-2018 13:26
28

Roda JC-doelman Tom Muyters bewaart slechte herinneringen aan zijn periode bij Samsunspor. In januari 2017 maakte de Belgische goalie de overstap van Excelsior naar de Turkse club. Zijn avontuur liep uit op een deceptie. 

"Ik tekende een contract voor anderhalf jaar bij Samsunspor, een grote club in Turkije met een rijke historie. De club was uit de hoogste klasse gedegradeerd en stond bij mijn komst opnieuw in de onderste regionen. Na een spannende tweede seizoenshelft wisten we ons te handhaven. Ik had een goede indruk achtergelaten en was populair bij de supporters", blikt Muyters terug via de website van Roda.

Wedden

Meer odds

"Maar nadat ik mijn tekengeld met pijn en moeite had ontvangen, kreeg ik vanwege financiële problemen nog amper salaris. Mijn vakantie heb ik vervolgens moeten onderbreken omdat er nog meer afspraken werden geschonden. Hals over kop ben ik naar Turkije gevlogen om al mijn spullen uit het appartement te halen. Toen was helemaal duidelijk dat er voor mij geen toekomst meer lag."

De zaak is nog altijd niet afgehandeld. "Dat kun je wel stellen. Nog steeds ligt er, nadat ik de FIFA heb ingeschakeld, een claim bij de club. Ik denk dat ik amper tien procent van mijn salaris heb ontvangen."