Overmars: 'In principe hebben we voor Daley veel te veel betaald, dat weet hij'

Overmars: 'In principe hebben we voor Daley veel te veel betaald, dat weet hij'

11-09-2018 19:48
100

Als het aan Marc Overmars had gelegen had Ajax Dusan Tadic al veel eerder binnengehaald. De directeur spelersbeleid stelt dat het deze zomer een hele klus was om de Serviër naar Amsterdam te halen.

“Toen Tadic bij Twente speelde, had je hem eigenlijk moeten halen, maar toen was Ajax als bedrijf er nog niet klaar voor om die richting op te gaan waar we graag heen willen”, zei Overmars bij Ajax Kick Off, geciteerd door Ajax Showtime.

De directeur deed er alles aan om de deal met Southampton deze zomer voor het WK af te ronden. “Wij wilden het per se voor het WK afronden, want we wisten: één goede wedstrijd en alles is klaar. We zijn naar Southampton gevlogen en naar Zwitserland gevlogen om hem het gevoel te geven dat hij naar ons toe moest. Ik vond dat we er vol voor moesten gaan, wat het ook kostte.”

Ook voor Daley Blind werd veel moeite gedaan. “In principe hebben we voor Daley veel te veel betaald, maar dat weet Daley zelf ook, want dat heb ik hem verteld”. aldus Overmars. Ajax wilde de selectie vanwege de Champions League-voorrondes echter op tijd op orde hebben. Bovendien hield de komst van Blind verband met een langer verblijf van de begeerde Matthijs de Ligt.

“Het was ook belangrijk voor Matthijs, want ik wist dat Matthijs graag met Daley samenspeelde bij Oranje. Ik dacht: nu moet je snel doorpakken”, besluit Overmars.