'Petrovic (52) na mislukt ADO-avontuur in kielzog Advocaat mee naar FC Utrecht'

'Petrovic (52) na mislukt ADO-avontuur in kielzog Advocaat mee naar FC Utrecht'

12-09-2018 07:10
41

Zeljko Petrovic wordt de rechterhand van Dick Advocaat bij FC Utrecht. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Naar verwachting worden de twee trainers begin volgende week gepresenteerd in stadion Galgenwaard. 

Dinsdag werd reeds gemeld dat Advocaat (70) en Utrecht in hoofdlijnen akkoord zijn over een contract. Komend weekend, tijdens de Eredivisie-ontmoeting tegen FC Emmen, staat hij nog niet aan het roer. Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de honneurs waar. Volgende week neemt Advocaat definitief het stokje over. Hij wordt tot en met het einde van het seizoen aangesteld als opvolger van Jean-Paul de Jong. 

Zoals verwacht mag De Kleine Generaal een eigen assistent meenemen. Dat wordt dus Petrovic. De twee kennen elkaar goed uit hun gezamenlijke periode bij PSV. Petrovic was daar als speler actief onder Advocaat. Eerder werkten ze samen bij de nationale ploeg van Servië en bij Sunderland.

Petrovic was tot februari 2017 trainer van ADO Den Haag. Die samenwerking werd een grote teleurstelling. Als adviseur van de club was Advocaat in de zomer van 2016 betrokken bij de benoeming van de 52-jarige Petrovic.