'Ik ben kakkerlak genoemd in Amsterdam en ik was een pleurisjood in Rotterdam'

'Ik ben kakkerlak genoemd in Amsterdam en ik was een pleurisjood in Rotterdam'

12-09-2018 07:26
97

De agressie en haat die leeft tussen Ajax en Feyenoord mag wel een paar tandjes minder. Dat zegt Leo Beenhakker in een interview met voetbalmagazine Santos. Hij werkte in het verleden in Amsterdam én Rotterdam en merkte wat voor emoties dat opwekt bij beide supportersgroepen. 

Beenhakker werkte in de jaren tachtig en negentig bij Ajax, werd in 1999 landskampioen met Feyenoord, was daarna technisch directeur in Amsterdam (2000-2003) en ging later weer in De Kuip aan de slag als interim-trainer en td. "Ik ben een jaar lang een kakkerlak genoemd in Amsterdam en een pleurisjood in Rotterdam", vertelt Don Leo. 

"En niet alleen door simpele zielen, maar ook door intelligente mensen met een leidinggevende baan bij een groot kantoor. Kun je zeggen: dat hoort erbij als je overstapt. Maar dat ís niet normaal. Die verhitting moet eraf."

De Rotterdammer koestert warme gevoelens voor beide clubs. Van Feyenoord was Beenhakker als klein jongetje groot fan. "Maar ik heb ook emotionele binding met Ajax. Dat durf ik rustig te zeggen. Ik heb er drie periodes fantastisch gewerkt, ben er ook een keer vervelend weggegaan. Maar het is een geweldige club."