Frenkie de Jong speelde bijna voor rivaal: 'Hij zei: dan ga ik wel naar Feyenoord'

Frenkie de Jong speelde bijna voor rivaal: 'Hij zei: dan ga ik wel naar Feyenoord'

12-09-2018 07:57
66

Frenkie de Jong kent een wervelende start van zijn interlandcarrière in het Nederlands elftal, maar bij Ajax maakt hij al langer indruk. Het had echter niet veel gescheeld of de 21-jarige middenvelder had voor Feyenoord gespeeld.

Dat vertelt zijn moeder aan RTV Rijnmond. Net als Frenkie raakt ze niet van slag door alle aandacht. "Ik beleef het op een rustige manier. Veel mensen doen dat meer uitbundig, ik ben meer in mezelf. Ik ben zeker trots op mijn zoon. Maar ook op mijn jongste, die voetbalt ook bij ASV Arkel."

"Frenkie is met 4,5 jaar gaan voetballen. Op zesjarige leeftijd werd hij gelijk gescout door RKC Waalwijk, dat vonden wij nog te jong", vertelt zijn moeder. "Toen hebben we gezegd: kom later nog maar een keer terug. En daarna kwamen Feyenoord en Willem II. Hij mocht bij beide clubs blijven en toen moest hij als zevenjarig jochie al een heel belangrijke beslissing nemen. Dat is heel pittig."

"Hij zei: dan ga ik wel naar Feyenoord, want dat is dichterbij voor jullie om te rijden. Ik heb toen gezegd: dat moet je niet doen, je moet kiezen waar jij je het beste voelt. Dat was bij Willem II."