Familie van Cruijff is er klaar mee na debacle: 'Geen zin om speelbal te worden'

Familie van Cruijff is er klaar mee na debacle: 'Geen zin om speelbal te worden'

12-09-2018 08:39
74

De nabestaanden van Johan Cruijff geven voorlopig níet hun goedkeuring aan een mogelijke straatnaamwijziging in Amsterdam. Carole Thate, woordvoerder namens de familie, zegt dat in gesprek met De Telegraaf. 

Eerder dit jaar ontstond het plan om het Stadionplein te vernoemen naar Ajax- en Oranje-legende Cruijff. Het leverde een hoop commotie op. De familie van Cruijff is er op dit moment klaar mee. "We hebben geen zin om een speelbal te worden tussen partijen en onderdeel van discussies te zijn", aldus Thate

Wedden

Meer odds

"Men heeft excuus aangeboden voor het hele traject rond de naamsverandering. Er wordt gesproken over administratieve fouten. Natuurlijk was de familie teleurgesteld dat het Stadionplein niet door ging, maar we willen een dergelijke naamswijziging zeker niet op de spits drijven. We zijn blij dat de Arena nu naar Johan is vernoemd."

"We gaan binnenkort, wanneer weet ik nog niet, nogmaals met de gemeente om de tafel om te kijken wat voor mogelijkheden er eventueel nog over blijven. Wij hebben in ieder geval absoluut geen haast", besluit Thate.