'Terugkeer definitief: AZ presenteert verloren zoon Maher woensdag in Alkmaar'

'Terugkeer definitief: AZ presenteert verloren zoon Maher woensdag in Alkmaar'

12-09-2018 09:38
90

Adam Maher zal woensdag zijn handtekening zetten onder een éénjarig contract in Alkmaar. Dat meldt AZ Fanpage. De clubloze Maher werd afgelopen week al medisch gekeurd in Alkmaar. Hij verbindt zijn toekomst in eerste instantie dus voor één jaar aan zijn oude werkgever. 

AZ Fanpage weet niet of AZ en Maher (25) een optie voor contractverlenging hebben opgenomen in de verbintenis. Later op de dag  zal de club dat waarschijnlijk bekend maken. Maher trainde al een tijdje mee met de selectie van John van den Brom. De oefenmeester liet in de media weten dat hij de spelmaker als een aanwinst voor zijn ploeg ziet. 

Maher begon zijn carrière in Alkmaar. In 2010 debuteerde de rechtspoot in het betaald voetbal namens AZ. Drie jaar later verkaste hij voor miljoenen euro's naar PSV. Daar belandde hij uiteindelijk op de bank. PSV verhuurde Maher in het seizoen 2016/17 aan Osmanlıspor. In januari 2018 werd het contract van de vijfvoudig Oranje-international ontbonden. Maher ging daarop voor een halfjaar aan de slag bij FC Twente. Hij vertrok na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie uit Enschede.