Nijland belde met Van der Sar over politiestaking: 'Ik denk dat we gewoon spelen'

Nijland belde met Van der Sar over politiestaking: 'Ik denk dat we gewoon spelen'

12-09-2018 12:40
31

FC Groningen gaat er nog altijd vanuit dat de competitiewedstrijd tegen Ajax doorgaat. De club voert daarvoor overleg met de Amsterdammers. De KNVB meldde woensdag dat het doorgaan van wedstrijden in het betaald voetbal onzeker is door een eventuele politiestaking.

Algemeen directuer Hans Nijland verwacht dat het duel in de Johan Cruijff Arena gewoon doorgaat, maar verwacht dat er donderdag pas definitief uitsluitsel komt. Dinsdagavond had hij nog telefonisch contact met collega Edwin van der Sar. "We verwachten voor donderdag geen duidelijkheid. Ik denk dat we gewoon spelen, al moet ik het antwoord schuldig blijven op de vraag waarop dat gebaseerd is", stelt hij tegenover Dagblad van het Noorden.

Nijlang wijst onder meer op de nieuwe burgemeester Femke Halsema. "Ik heb geen flauw idee hoe zij erin staat. Wij hebben er in elk geval geen enkele invloed op", weet hij. Volgens Nijland is vooral het doorgaan van de wedstrijden Ajax-FC Groningen en AZ-Feyenoord onzeker. "In het geval van Feyenoord komen er altijd enorm veel uitsupporters mee. En bij Ajax lopen er 45.000 tot 50.000 man in en rond het stadion. Politie-inzet is zeker in die gevallen noodzakelijk."