In het kort: FC Emmen mist aanvoerder, Tevreden verlaat Reading voor België

In het kort: FC Emmen mist aanvoerder, Tevreden verlaat Reading voor België

12-09-2018 23:12
48

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Emmen mist aanvoerder
FC Emmen moet het zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht stellen zonder Anco Jansen. Dat meldt RTV Drenthe. De aanvoerder kampt met een kuitblessure, die hij drie weken geleden opliep tegen Ajax (5-0). Hij miste daardoor ook al de vorige wedstrijd tegen De Graafschap (1-1). Een echo moet uitwijzen hoe lang Jansen nog uit de roulatie is.

Martinez weer op doelpuntenjacht in Portugal
Jackson Martinez is terug in Portugal. De Colombiaanse spits, inmiddels 31, is woensdag gepresenteerd door Portimonense SC, de huidige hekkensluiter van de Primeira Liga. Martinez speelde de laatste jaren bij Atlético Madrid en Guangzhou Evergrande, maar beleefde zijn topjaren bij FC Porto. Hij heeft tot het einde van het seizoen getekend.

Tevreden naar België
Brian Tevreden verlaat Reading en trekt naar KSV Roeselare. De Nederlander (36) gaat in België aan de slag als algemeen directeur, terwijl hij in Engeland nog technisch directeur was. Roeselare komt momenteel uit op het tweede niveau in Beligë en verzamelde in de eerste vijf competitiewedstrijden zes punten. De Belgen hebben dezelfde eigenaar als Reading.

Champions League-duels Ajax uitverkocht
Zoals verwacht zijn de losse kaartjes voor de thuisduels van Ajax in de Champions League-groepsfase vliegensvlug uitverkocht. Nadat de passe-partouts al snel waren uitverkocht, gingen ook de losse kaartjes als warme broodjes over de toonbank. Het is niet precies duidelijk hoeveel kaarten er zijn verkocht, maar Ajax meldt dat de Johan Cruijff Arena volledig is uitverkocht. Woensdag 19 september staat de eerste groepswedstrijd op het programma. De Griekse kampioen AEK Athene komt dan op bezoek in Amsterdam. De Amsterdammers spelen in de groepsfase verder nog tegen Bayern München en Benfica. 
 
Sunderland verscheurt contract
Sunderland heeft besloten om het contract van de 29-jarige Papy Djilobodji per direct te verscheuren. Na de degradatie van Sunderland uit het Championship zijn club en speler een schriftelijke overeenkomst overeengekomen. Djilobodji kreeg één maand betaald verlof om een nieuwe club te vinden; wanneer dit niet zou lukken, moest hij weer aansluiten bij zijn werkgever. De verdediger slaagde niet in zijn missie, maar meldde zich óók niet bij de club. Tot overmaat van ramp bleek tot ieders verbazing dat hij niet door de medische tests kwam toen hij zich eindelijk meldde. 
 
Weah nog één keer in actie
George Weah, de allereerste Wereldvoetballer van het jaar uit Afrika, heeft nog één keer zijn voetbalschoenen aangetrokken. De oud-aanvaller, inmiddels president van Liberia, deed mee in het oefenduel van Liberia tegen Nigeria. De 51-jarige president deed 79 minuten mee in het duel in Monrovia, de hoofdstad van Liberia. De oefeninterland was georganiseerd om het rugnummer 14, het vaste nummer van Weah in de nationale ploeg, te eren. De oud-aanvaller van Paris Saint-Germain en AC Milan wist een nederlaag niet te voorkomen. Nigeria won met 1-2.