Update: Duel tussen FC Dordrecht en FC Twente op losse schroeven

Update: Duel tussen FC Dordrecht en FC Twente op losse schroeven

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 13:36do 13-09-2018 om 13:36

De KNVB heeft woensdag bekendgemaakt dat drie Eredivisie-duels en één wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie sowieso doorgaan. De wedstrijden stonden op losse schroeven door de aangekondigde politie-acties.

Het gaat om FC Dordrecht - FC Twente, De Graafschap - VVV-Venlo, Willem II - Excelsior en NAC Breda – Fortuna Sittard, aldus de voetbalbond. De laatste dagen onstond er onzekerheid over het al dan niet doorgaan van de wedstrijden, omdat de politie grootschalige acties heeft aangekondigd.

De KNVB staat 'in nauw contact' met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen. In Dordrecht, Doetinchem, Tilburg en Breda kan dus sowieso gespeeld worden.

Door de politie-acties zijn er mogelijk geen agenten beschikbaar om de veiligheid rondom voetbalwedstrijden te regelen. In het weekend van 14 tot en met 16 september wordt alleen nog op spoedmeldingen gereageerd. Het doel van de acties is om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft overigens een kort geding aangespannen om de acties afgezwakt te krijgen.

Update 13-9 12:20 uur: Ook de wedstrijd sc Heerenveen - Heracles Almelo gaat 'gewoon door'. Dat meldt de club uit Friesland via de officiële kanalen. 'De wedstrijd tegen Heracles Almelo gaat a.s. zondag, ondanks een eventuele op handen zijnde politiestaking, gewoon door. Dit is vandaag besloten na overleg tussen de Politie, gemeente Heerenveen en sc Heerenveen. De aftrap van de wedstrijd is zondag om 14.30 uur', schrijft de club. Ook het duel tussen SC Cambuur en Telstar gaat door.

Update 13:36 uur: FC Dordrecht laat via de officiële kanalen weten dat het niet duidelijk is of het duel met FC Twente doorgaat. Daar volgt vrijdag uitsluitsel over. 'In verband met de landelijke politiestaking die morgen gepland staat, is er een aanzienlijke kans dat de wedstrijd FC Dordrecht - FC Twente wordt afgelast. Hierover volgt na overleg met de burgemeester vrijdagmiddag rond 13:00 uur een definitieve beslissing.' 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws