'Manchester United wil Italiaanse 'transfergoeroe' wegkapen bij Atlético Madrid'

'Manchester United wil Italiaanse 'transfergoeroe' wegkapen bij Atlético Madrid'

12-09-2018 21:50
10

Manchester United heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe technisch directeur. Andrea Berta, transferbrein van Atlético Madrid, staat bovenaan het lijstje.

Dat meldt The Evening Standard. Manchester United is druk bezig met de herstructurering van de organisatie, waardoor er ruimte ontstaat voor een technisch directeur. Berta moet binnenkort de taken overnemen van vice-voorzitter Ed Woodward (foto), die een moeizame relatie heeft met manager José Mourinho.

Wedden

Meer odds

Berta geldt als de 'top target' op Old Trafford. De 46-jarige Italiaan is sinds 2014 werkzaam bij Atlético Madrid staat te boek als een transfergoeroe. Hij was in Madrid verantwoordelijk voor het vastleggen van onder meer Antoine Griezmann, Jan Oblak en Thomas Lemar, die overkwamen van respectievelijk Real Sociedad, Benfica en AS Monaco.

Onlangs werd Edwin van der Sar ook in verband gebracht met een move naar Manchester United. "Dat is onzin", reageerde de Ajax-directeur vorige week bij Inside Ajax. "Ik heb nog een tweejarig contract, maar Ajax is mijn club en zou graag langer willen blijven."